Πρόγραμμα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΡΤΙΟΥ

Δευτέρα, 3 Μαρτίου
Ο Παίκτης (The Player, ΗΠΑ, 1992, 124′)
Σκηνοθεσία: Robert Altman
Ένας παραγωγός του Hollywood εκβιάζεται ανώνυμα από ένα σεναριογραφο που είχε απορρίψει στο παρελθόν. Στη προσπάθεια του να ανακαλύψει τη ταυτότητα του εκβιαστή μπλέκεται σε μια υπόθεση δολοφονίας και ερωτεύεται την ερωμένη του θύματος.

Δευτέρα, 10 Μαρτίου
The Master (ΗΠΑ, 2012, 143′)
Σκηνοθεσία: Paul Thomas Anderson
Ο Φρέντι Κιούελ, αλκοολικός και άνεργος βετεράνος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, βρίσκει καταφύγιο στη σέκτα του χαρισματικού Λάνκαστερ Ντοντ, ο οποίος περιδιαβαίνει την Αμερική του ’50 προπαγανδίζοντας το πνευματικό κίνημά του The Cause.

Δευτέρα, 17 Μαρτίου
Είναι Τρελοί Αυτοί οι Βόρειοι (Bienvenue Chez Les Ch’tis, Γαλλία, 2008, 106′)
Σκηνοθεσία: Dany Boon
Ο Φιλίπ αναζητά απεγνωσμένα μια μετάθεση στη Ριβιέρα για να ευχαριστήσει τη δύστροπη σύζυγό του, όμως εξαιτίας μιας γκάφας του μετατίθεται δυσμενώς στο Βορρά. Οταν αντί για φρικτό κρύο και αγενείς κατοίκους αντικρίζει έναν μικρό παράδεισο, συνεχίζει να λέει ψέματα στη γυναίκα του καθώς διαπιστώνει ότι η σχέση τους λειτουργεί άψογα εξ αποστάσεως.

Δευτέρα, 24 Μαρτίου
Γουέντι & Λούσι (Wendy and Lucy, ΗΠΑ, 2008, 80′)
Σκηνοθεσία: Kelly Reichardt
Δυναμική και ευαίσθητη κοπέλα, η Wendy, αφήνει τα πάντα πίσω της για να ζήσει στην Αλάσκα. Η διαφορετικότητά της εντός ενός απρόσωπου κόσμου αποτελεί το κύριο εφαλτήριο της απόφασης της. Σύντροφοι σε αυτή τη μοναχική τροχιά είναι η αγαπημένη της σκυλίτσα η Lucy, και ένα παμπάλαιο αυτοκίνητο με το οποίο διασχίζει την Αμερική. Για κακή της τύχη το αυτοκίνητο θα ξεψυχήσει και η ίδια θα βιδωθεί απένταρη στην καρδιά μιας κωμόπολης, γνήσιου αντιπρόσωπου του απάνθρωπου συστήματος του Δυτικού κόσμου που η ίδια μισεί.

Δευτέρα, 31 Μαρτίου
Το Τέλειο Χτύπημα (The Best Offer, Ιταλία, 2013, 131′)
Σκηνοθεσία: Giuseppe Tornatore
Ο Virgil Oldman (Geoffrey Rush) είναι ένας εξαιρετικός εκτιμητής, δημοπράτης και συλλέκτης έργων τέχνης. Εκκεντρικός, σνομπ και ανορθόδοξος δεν αφήνει περιθώριο σε κανέναν και ειδικά στο αντίθετο φύλο να τον πλησιάσει. Όταν η Claire (Sylvia Hoeks), μια κληρονόμος που πάσχει από αγοραφοβία, ζητάει τη βοήθεια του, ο Virgil θα αισθανθεί μια ακαταμάχητη έλξη για εκείνη. Το μυστήριο που καλύπτει την πελάτισσα του θα τον παρασύρει σε μια συγκλονιστική περιπέτεια που θα του αλλάξει τη ζωή.

 

Σχολιάστε